Podrška bolesnom i prevarenom Amiru Deumić-u

by HO-KOZARAC | 25. Septembra 2021 21:54

Pri osnivanju ove humanitarne organizacije, jedna od ključnih ideja je bila da se od donatora ne traži po principu “daj za ovo daj za ono”, nego da se djeluje u velikom broju sa malim iznosima u interesu najugroženijih i na projektima od kojih će svi Kozarčani profitirati.

Ali ima ono osim…

Osim u hitnim slučajevima gdje se radi o ljudskim životima i slične dramatične stvari.

Za one koji su neupoznati, naš komšija Amir Deumić treba transplantaciju bubrega. Donator bubrega je njegova supruga. Troškovi operacija koštaju 38.555,65€ i trebaju se obaviti u Francuskoj. Amir je prevaren jer je iskupljen novac preko Otvorene Mreže iz Sarajeva – poznata kao afera Almira Ćehajića Batka – nestao a Almir završio u zatvoru. Mnogo o tome mozete naći putem googla, izdvajamo jedan sličan : Porodica Salkić ogorčena na Batka: “Naši životi su ugroženi, on je uzeo naših 80.000 KM i sada kaže „para nema“. | Portal 072info[1]

Amirov zahtjev/molbu za pomoć preko Humanitarne Organizacije Kozarac možete pronaći i pročitati ovdje:

Amir-Deumić-Formular Zahtjev / Molba u PDF-FormatuKlikni za prikazivanje[2]

Humanitarna Organizacija Kozarac apeluje na sve ljude dobre volje, da ukoliko to žele pomognu Amir-u da bi se operacija mogla izvesti u decembru. Objavljujemo Vam žiro račun Amira Deumića na koji možete uplatiti.

U dogovoru sa Amirom Humanitarna Organizacija Kozarac, Vaše uplate možete za slučaj Deumić uplatiti i na račun HO Kozarac ali izričito sa tom namjenom ili dopisom da je za tu svrhu, kako bi mi taj novac mogli proslijediti i odvojiti od redovnih donacija ne vezanih za ovu akciju.

Za uplate mozete korisititi iskljucivo PayPal i naš ziro racun u Austriji.
Ukoliko to zelite uraditi u Kozarcu, molimo Vas da to uradite u banci na Amirov ziro racun. Nasa Paypal-Email je paypal@ho-kozarac.org a IBAN je AT92 3471 0000 0216 4176.

Sve informacije u nacinu uplata slijede na linku ispod:
Kako donirati – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)[3]

Humanitarna Organizacija Kozarac učestvuje sa 2.000,00KM iz crnog budzeta – kako ga mi nazivamo.

Amir nam je obećao redovne izvještaje sa banke dostaviti, kako bi javno izvještavali koliko novca je skupljeno i koliko nedostaje.

Akcija traje dok ne skupimo novac za komšiju.
Radni tim

UPDATED*****
Akcije je završena a izvještaj mozete vidjeti ovdje:

Uplate za Amira Deumića – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)[4]

Endnotes:
  1. Porodica Salkić ogorčena na Batka: “Naši životi su ugroženi, on je uzeo naših 80.000 KM i sada kaže „para nema“. | Portal 072info: https://www.072info.com/porodica-salkic-ogorcena-na-batka-nasi-zivoti-su-ugrozeni-on-je-uzeo-nasih-80-000-km-i-sada-kaze-para-nema/
  2. Klikni za prikazivanje: https://www.ho-kozarac.org/wp-content/uploads/2021/09/AmirDeumic-FormularZahtjev.pdf
  3. Kako donirati – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org): https://www.ho-kozarac.org/kako-donirati/
  4. Uplate za Amira Deumića – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org): https://www.ho-kozarac.org/uplate-za-amira-deumica/

Source URL: https://www.ho-kozarac.org/2021/09/25/podrska-bolesnom-i-prevarenom-amiru-deumic-u/