Podjela paketa – 1. dio

Caja i Sara

Cijenjeni donatori,

kao što je već poznato, radni tim je donio odluku da od jednog dijela sredstava koja smo prikupili za 2020-tu godinu, pripremi i nabavi jednokratne namjenske pakete svim osobama kojima je neophodna pomoć.

Danas je otpočela podijela prvih 20 namjenskih paketa, koje su u ime donatora i Humanitarne Organizacije Kozarac podijelili naši pomagači Sara i Caja.

Podjela će se nastaviti u narednim danima i biti će dostavljeni svima. Zbog količine robe i broja porodica ova akcija će trajati par dana.

Robu smo nabavili u dvije trgovine čiji su vlasnici Kozarčani. Ovdje se radi o S.T.R Gulaš i mala S.T.R. vlasnice Talić.


Nekadašnji vlasnik ove male trgovine bio je rah. Nećko Turkanović za one koji ne znaju.

Ukupna vrijednost robe iznosi 3680,00 Eura tj. 1.840,00 Eura po trgovini. Transakcija novca su došli kao dodatni troškovi na gore navedenu sumu.

Vlasnici trgovina su nam sa cijenama izišli u susret i dali popust na sve artikle od brašna do mesa i zato im se od srca zahvaljujemo.

Vlasnicima trgovina smo novac poslali sa žiro-računa na njihov žiro-račun a za svaki paket dosad podijeljen dobili smo fiskalni račun. Svaki primaoc pomoći je potpisao obrazac i potvrdio primopredaju svojim potpisom. Svu dokumentaciju arhiviramo i obavezni smo da čuvamo zbog zakonskih obaveza koje nam nalažu zakonodavci u Austriji.

I u narednim danima ćemo Vas obaviještavati o toku podjele paketa i pomoći.

Zahvaljujemo se posebno pomagačima na trudu i zalaganju u podjeli dosadašnjih paketa, fotografisanju i ostalim dobrotvornim djelima.

Kome su uručeni paketi danas 12.02.2021

1B(a)ešic Z.
2Bahonjic Š.
3Besic R.
4Djihic A.
5Djihic N.
6Duracak M.
7Ganic H.
8Grgic M.
9Hodzic E.
10Hodzic H.
11Hodzic S.
12Jakupovic I.
13Jakupovic S.
14Jakupovic Z.
15Jaskic S.
16Kušinec E.
17Mandzikic S.
18Nureski R.
19Sivac A.
20Softic S.

Fotoalbum današnje podjele paketa

Drugi dio sredstava iz 2020-te je namjenjen za nabavku stoke za dvije porodice. Kod S. Mandžukić smo pronašli i dogovorili nabavku jedne krave dok za drugom još tragamo tj. raspitujemo se jer nismo dobili ponudu koja odgovara porodici.

Za sutra naveče je planiran timski razgovor o otvorenim logističkim temama i riješavanju problema oko nabavke i plačanja stoke.

Nakon završetka podjele paketa i plačanja stoke objavićemo detaljni financijski izvještaj o utrošenim sredstvima i konačnom broju paketa i njihovom detaljnom sadržaju.

Radni tim se ispred Humanitarne Organizacije Kozarac i ovaj put duboko zahvaljuje svim donatorima i svim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da se prvi dio akcije ostvari.

Šta slijeduje u naredno vrijeme???

Nakon završetka ove akcije tj. od mjeseca marta planiramo “trajno” pomagati najugroženije osobe i porodice do kraja 2021-e godine. Za ovaj potez već imamo skoro prikupljena sredstva.

U narednom koraku od prikupljenih sredstava prelazimo na jednokratne donacije ljudima koji su sposobni za rad a izrazili su želju i molbu za materijalnu pomoć kao što su mašine, domaće životinje ili alati i slično.

Osim toga planiramo tražiti savjete i adekvatnu pomoć od socijalnih i zdravstvenih ustanova za naše sugradjanje kojima je ista potrebna. Evidencijom na terenu došli smo do saznanja da je mnogima potrebna medicinska pomoć.


Apel

Vas koji ovo čitate i pratite i vjerujete u naš cilj i ideju molimo da drugim Kozarčanima koji nisu upoznati da postoji prva legalna “Humanitarna Organizacija Kozarac“, skrenete pažnju na važnost ovog trajnog projekta i da apelujete da nas podrže. Podjela naših objava na Vašem Facebook-Profilu ili u grupama je mala ali vrlo znatna pomoć, stoga Vas molimo da to učinite.

Sve novčane donacije su na dobrovojnoj bazi, bez ikakvih obaveza, možete postati donator kada god to želite a i prestati sa plačanjem donacija kada god to želite. Ako postanete donator ne morate plačati nista unazad za mjesece tj. vremenski period koji je već prošao. Mi ćemo se i dalje truditi da svaki cent opravdamo i da sve transparentno prikažemo. Samo zajedno možemo nesto postići za dobrobit svih.

Do kraja februara želimo postići cilj da imamo 200 donatora po 10,00 Eura. Korak po korak, polako ali sigurno do idejnog cilja od 5.000 donatora da bi mogli biti aktivni u drugim oblastima koje su od društvenog interesa, kao što je sport, edukacija, itd.

Vaš Radni tim
Humanitarne Organizacije Kozarac
HO Kozarac

Print this entry

Slicne teme...