Video prilog

Igraliste Kozarac osnovna škola Kozarac HO KOZARAC

Svečano otvaranje igrališta ispred osnovne škole u Kozarcu poslije rekonstrukcije tj. popločavanja gumenim podlogama i montaže piramide od 4m, propratio je naš prijatelj Senudin Safić kroz intervju sa djecom i odraslima.

Video prilog

Humanitarna organizacija Kozarac je od velikog značaja za pojedince i kolektive koji se nađu u situaciji da trebaju podršku šire društvene zajednice. Od vaše uplate članarine ili donacije, do krajnjeg korisnika, sve je potpuno transparentno. To je veliki adut u današnje vrijeme kada znamo koliko ima propusta u tom segmentu djelovanja brojnih udruženja i organizacija.

Ako želite provjeriti kako radi ova organizacija i gdje je potrošen novac članova rasutih širom svijeta, facebook stranica Humanitarne organizacije Kozarac stoji vam na raspolaganje. Zaista, čista desetka za trošenje novca i odabir projekata.

Ovih dana, u dvorištu Osnovne škole „Kozarac“ okončan je projekat izgradnje dječjeg igrališta, na veliko zadovoljstvo učenika, roditelja, škole i radnog tima Humanitarne Organizacije Kozarac. Poštujući evropske standarde, uloženo je 23.000 KM.

Direktorica Osnovne škole Kozarac Edita Velić naglašava da je bilo veliko zadovoljstvo surađivati u ovom projektu jer se vodilo računa da radovi budu kvalitetno izvedeni, a utrošak sredstava na maksimalno domaćinskom nivou.

Enes i Edita HO Kozarac Osnovna škola Kozarac
Edita Velić – direktorica O.Š. Kozarac / Enes Garibović – član radnog tima HO Kozarac

„Velika nam je čast što smo bili u prilici da surađujemo sa ovom humanitarnom organizacijom jer lijepo je imati za partnere ljude koji na ovaj način poštuju rodni kraj i djecu Kozarca.

Sve pohvale za njihov rad i pozivam Kozarčane iz zemlje i svih krajeva svijeta da se učlane i postanu donatori. Nadam se da će biti prilike da surađujemo i u narednom periodu“, ističe direktorica Velić.

Presretna djeca su osmijesima pokazali koliko je ovaj projekat značajan. Zadovoljstvo bilježimo i na licima volontera i insana dobrog srca koji su dio radnog tima Humanitarne organizacije Kozarac.

„O tome šta sve radimo i koji je obim našeg djelovanje najbolje da se upoznate na facebook profilu naše organizacije jer bi nam trebalo mnogo vremena da kažemo šta je sve urađeno. Posebno sam ponosan što radim u organizaciji koja strogo vodi računa o tome kako se troši novac članova i donatora.

Dragi moji Kozarčana, gdje god se nalazili, možete postati naši članovi i tako biti od koristi “najljepšem malom gradu na svijetu“, ističe član Radnog tima Humanitarne organizacije Kozarac, Enes Garibović.

Autor i voditelj: Senudin Safić za Humanitarnu organizaciju Kozarac
Preuzeto sa: HUMANITARNA ORGANIZACIJA KOZARAC RADI SJAJNE PROJEKTE ZA LOKALNU ZAJEDNICU – MojPrijedor.com – Portal Grada Prijedora – Prijedor Vijesti

Print this entry

Slicne teme...