Registracija Humanitarne Organizacije Kozarac

HO Kozarac

Poštovani Kozarčani i Kozarčanke,

želimo da vas obavijestimo da su dokumenti za registraciju Humanitarna Organizacija Kozarac proslijediti u Bezirkshauptmanschaft Vöcklabruck i nadamo se pozitivnom riješenju u što kraćem roku.

Nakon dobivenog riješenja o registraciji slijedi otvaranje Humanitarnog bankovnog računa te aktiviranje Web-stranice. Nakon što dobijemo podatke o bankovnom računu, objaviti ćemo sve podatke u drugom pismu.

Registrovana Humanitarna Organizacija Kozarac i Humanitarni bankovni račun pruža mogućnost svim članovima HO širom svijeta, da sudjeluju u provođenju akcija za poboljšanje kompletnog stanja te riješavanje humanitarni problema našeg Kozarca, u okvirima ovlaštenja Humanitarne Organizacije.

Naš cilj je da se svi građani Kozarca ujedine pod jedan krov, da sa zajedničkim dogovorima (uz maksimalno korištenje online tehnologije zbog nažalost fizičke udaljenosti ) pokušamo napraviti od našeg Kozarca što bolje i ljepše mjesto u koje ćemo se svi uvijek rado vraćati.

Mjesto u kom će se našim sugrađanima brzo i produktivno pomoći u teškim situacijama. Humanost je najbolji način da se ujedinimo, jer kao velika zajednica možemo postići mnogo. Dokazano je da smo mi Kozarčani veliki Humanisti.

Također jedan od ciljeva je da sutra našoj djeci, unucima pružamo šansu upoznavanja i druženja, jer nažalost svi smo raseljeni po svijetu.

Željom većine našeg naroda donešen je prijedlog od 10€ dobrovoljne i mjesečne donacije, moguće godišnje i polugodišnje uplate za naše građane koji žive izvan EU i EWR zemalja, zbog manjih troškova transakcija novca.

Onako kako smo od prvog dana prezentovali uz pomoć Web-stranice, sve će raditi uz potrebnu transparentnost kao;

  • donošenje odluka o provodjenju projekata: projekte predlažu članovi i ostala lica sa područja Kozarca. Radni tim odabire projekte koje može financirati i zakonski provoditi i iste predlaže svim našim članovima, da daju svoju saglasnost ili nesaglasnost za provodjenje istih, ( odluka većine putem Web-stranice, Foruma i socijalnih medija.)
  • stanje financijskih sredstava na bankovnom računu, (informacije o uplatama kroz mjesečne izvještaje.)
  • detaljni izvještaji o troškovima akcija, (priznanice, računi. Prenos novca se čisto mora vršiti putem bankovnog računa zbog Austrijske financijske službe.)

U najboljoj nadi da će sve teći po planu oko registracije smatramo da bi već oprezno mogli razgovarati o akcijama u našem Kozarcu, u nadi da bi ih mogli sprovesti u skorije vrijeme. Naravno sve je zavisno od stanja novca na računu. Zato vas ovim putem molimo da šaljete svoje prijedloge, konkretne slučajeve, ideje te razgovarajmo srčano o našem Kozarcu.

Pokušajmo se uključiti u što mogućem većem broju, da sa zdravom diskusijom i komunikacijom uradimo djela koja će doprinijeti rješavanju teških situacija i poboljšanja opšteg stanja.

Svima nama želimo slogu i zadovoljstvo da budemo na pravom putu očuvanja identita, jes samo ako smo ujedinjeni i složni možemo spasiti naš Kozarac od zaborava i propadanja.

Srdačno vas pozdravlja,

Vaš radni Tim – H.O Kozarac

1. pismo HO Kozarac
1. pismo HO Kozarac

Print this entry

Slicne teme...