Privodimo prvu akciju kraju

Ho Kozarac

Naša prva zajednička akcija približila se kraju i u njoj smo obuhvatili sve 64 porodice i na simboličan način, podjelom prehrambenih paketa, uplatom nekoliko računa struje, uplatom hrane za mjesec dana, kupovinom 1 krave, dali im do znanja da ćemo se pokušati odazvati njihovom apelu za pomoć i opravdati obećano.

Pregled obima dostavljene pomoći i utrošenih sredstava iz ove akcije pokušaćemo prikazati na jednostavan i pregledan način.

OpisUkupno
Prehrambeni paket59
Nabavka stoke1
Uplate struje4
Plaćanje posebnih potreba2
Uplate za gotovu hranu1
Ukupni troškovi u EUR-ima5673,04€
Ostatak kod Sare zbog kursa i popusta na robu55,30KM
Prihodi za akciju 20205.833,93
Preostaje za nabavku druge krave160,89€
Inzos koji cemo namiriti iz 2021
za nabavku druge krave
839,11€


Šahbaz Bajro se cim je čuo za akciju punudio da obavi transport besplatno i donirao od sebe muzilicu.

Kao što vidite na fotografijama iznad Milka je prebačena iz Brdžana (otkupljena od samohrane majke) u Garibe uz pomoć dobrih ljudi koji su pomogli i obezbijedili besplatan transport. Preostaje nam da pronađemo još jednu kravu i kompletno završimo akciju.

Svima hvala, baš svima od čitaoca do donatora.

Pregled stanja na terenu

Naši saradnici na terenu su obišli 64 porodice i obavili informativne razgovore o stanju, potrebama i mogućnostima tih porodica. Prikupljenje informacije nas obavezuju da moramo istrajati i pokušati pomoći našim sugrađanima.

Individualno i svakom na poseban način, jer svaka porodica ima svoju priču, svoj započeti put.

Jedan dio naših sugradžana zbog lošeg zdravstvenog stanja, starosti ili djeca bez jednog roditelja (u slučaju da drugi roditelj nije u stanju da radi ), ovisan je o redovnoj mjesečnoj pomoci koju ćemo pokušati zajedno obezbjediti počevši sa minimalnom sumom koju želimo povećavati ovisno od iznosu donacija koje nam pristignu.

Drugi dio naših Kozarcana izrazio je želju da im se pomogne oko zaposlenja, kroz pronalazenje radnog mjesta ili obezbjedženje sredstava kako bi sami nešto proizvodili, obavljali poslove usluga drugima, pomoć u traženju stipendija za dalje školovanje ili samo dobru preporuku za prodaju proizvedenih sredstava.

Želja nam je svakog mjeseca uz redovnu pomoć našim bolesnim sugrađanima obezbjediti bar jednoj porodici nesto od potrebnih materijalnih sredstava da mogu sami zaradživati za život. Važno je napomenuti da nekoliko nasih Kozarčana živi u jako lošim ili minimalnim stambenim prostorima.

Lista potreba je duga, ali ne i neostvariva. 64 je nažalost veliki broj ali broj Kozaračkih porodica koje zive u dobrim ili vrlo dobrim uslovima je jako, jako velik, tako da sa 10€ mjesecne uplate i uz veću zainteresovanost naših Kozarčana možemo obezbjediti našim sugrađanima bar osnovno za dostojanstven život.

Pridružite nam se da u kratkom roku pomognemo i zajedno napravimo trajno riješenje, koje nam je moralna a i ljudska obaveza.

Vaš Radni tim
Humanitarne Organizacije Kozarac
HO Kozarac

Print this entry

Slicne teme...