Finansijski izvještaj za oktobar 2022.

Ho Kozarac

Mjesec oktobar prođe u znaku našeg drugog humanitarnog druženja. Danima poslije su se prepričavali lijepi utisci a veliki broj “Sviđa mi se” primjetili smo na facebooku. Da je to bio uspješan i kvalitetan skup, govori i broj gostiju koji su 15.10.2022 došli iz Austrije, Njemačke, Švicarske i naravno iznos od preko 5.000€ koji smo skupili. Još jednom hvala svima koji su prisustvom ili volonterskim radom doprinjeli da sve tako dobro prodže.

Prije druženja, održali smo mali sastanak sa donatorima koji su došli ranije i izmijenili mišljenja i ideje. Trudili smo se da na najbolji način prikažemo i objasnimo sve račune i način na koji radimo.


Pored druženja ,
našoj komšinici samohranoj majci iz Kozaruše sa dvoje djece, školskog uzrasta zamjenjena su ulazna vrata njene kuće, što će sigurno olakšati da se kuća u toku zime lakše zagrije.

Redovna namjenska pomoć našim najugroženijima je podjeljena a moramo napomenuti da su zbog poskupljenja prehrambenih proizvoda paketi pomoći sve manji i manji.


Pomažemo redovno i naše dvije mlade osobe koje studiraju, u nadi da će jednog dana biti od velike koristi za naš Kozarac – na mladima svijet ostaje…

Raste ova naša zajednica svakodnevo a rastu i zahtjevi sa terena, potraživanja je mnogo a upravo ta potraživanja su glavni kompas, kako se sredstva raspoređuju, što je ujedno i odgovor kako ova organizacija funkcioniše.

Uspostavili smo kontakt sa austrijskim humanitarnim udruženjem “Bauern helfen Bauern” – “Seljaci pomažu seljacima” i dobili smo pozitivan signal i nadamo se da će nas pomoći oko nabavke plastenika u narednoj godini. U pregovorima sa gradom i još nekim humanitarnim organizacijama radimo na tome da nabavimo plastenike za osobe, koje ne ispunjavaju uslove za dodijelu. Razlozi su većinom ne postojanje “poznanstva”, sredstava za učešće ili ne riješena imovinsko-naslijednička pitanja. Mi ćemo se truditi da i ovoj grupi ljudi pomognemo da lakše žive od svog truda i rada.

Jesmo li vrjedan i čestit narod, sigurno da jesmo. Nama je cilj, pored humanog rada da radimo i druge stvari po Kozarcu, lijepo je imati i ono igraliste pred školom, lijepo je da se gradi stadion a i naša HO učestvuje u tome, lijepo je da se radovi na vatrogasnom domu nastavljaju i da i mi mislimo na naše Vatrogasno i da ćemo im pomoći.
Posla imamo još puno, pridružite nam se svi koji još niste postali dio ove lijepe i uspiješne priče.

Kako donirati – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)

U oktobru nam se priključilo 13 novih osoba iz Kozarca i ostalih mjesta sa svih teritorija, bivše nam države. Među njima su i mladi i stari ali sve dobri i humani ljudi.

Apel

Porodica Jaskić nas je zamolila da se zahvalimo još jednom svim donatorima ove organizacije na finansijskoj pomoći za renoviranje prostorija za njihovu djecu i da zamolimo sve osobe koje imaju namještaja prikladnog za djecu i njih da misle na njih.

Obračun – računi 10.2022

KompletObracun10.2022_mini

Za sve one koji ne znaju ili nisu čuli za Latifa – Mravka Travka pogledajte mali video.

Radni tim

Humanitarna organizacija Kozarac
Humanitäre Organisation Kozarac

Slicne teme...