Finansijski izvještaj za januar 2022

Montaza plastenika 01.2022

Cijenjeni donatori i posjetioci,

izvještaj za mjesec januar 2022-e godine nalazi se ispod i sadrži ovaj put 64 stranice. Zbog obima može se desiti da morate sačekati malo da se dokument učita, zato molimo za malo strpljenja. Dokument sadrži pregled i stanje na računima, pregled u šta smo utrošili 6.667,03 KM te sve račune i potvrde da je pomoć dostavljena i primljenja.

Osim redovne namjenske pomoći i paketa hrane u januaru smo odradili dodatno slijedeće:

  1. Namjenske pakete za dvije bebe (Huskić i Ramulić) (2 x ca. 300KM)
    te dodatno predali odjeću za djecu koju smo dobili iz inostranstva
  2. Sufinansirali smo 3 plastenika ( 3 x 575,20KM), dok ukupna vrijednost sva tri plastenika iznosi 8.628KM. 2 od 3 plastenika su već smontirani, kada se postave sistemi za navodnjavanje, objavićemo fotografije i stim završiti taj zadatak. Par fotografija objavljujemo ispod ovog teksta.
  3. Sudjelovali smo u akciji kupovine kuće porodici Redžić sa 500,00 KM
  4. Nabavili jednoj bolesnoj komšinici 2 palete drva 340,00 KM
  5. Uplatili komšiji struju jer se grije na struju, nažalost to je zbog opasnosti od požara jedini siguran način za njega. Vrijednost ca. 2 palete drva tačnije 349,90KM

Za sve one koji žele downloadirati PDF-Dokument ovo je direktan link:

https://www.ho-kozarac.org/wp-content/uploads/2022/02/Obracun01-2022.pdf

PDF-Dokumenti ispod

Obracun01-2022

Planovi za dalje

Kao što smo na facebook-u već najavili u narednom periodu organizujemo školovanja naših komšija u menedžmentu, da bi mogli pomoći sebi i drugima i u svom rodnom mjestu, sportsku sekciju u stonom tenisu, inicijativu “Zasadimo baštu”, razmatramo nabavku pilića i stoke za ovu godinu jer je u prošloj to dosta pomoglo nekim porodicama. U toku godine su u planu još par inicijativa kako bi pomogli proizvodjačima domaćih proizvoda da ih lakše plasiraju i da se za njih sazna. O socijalno ugroženima se i dalje moramo brinuti a od ostalih sredstava izvoditi ostale projekte.

I dalje nam cilj ostaje isti, primarno podržati sve ljude koji žele da rade i da od svog rada žive ili da pokrenu nešto.

Prenosimo Vam zahvale od ljudi na koje smo mislili, pomogli i obišli. Radni tim se zahvaljuje svim ljudima koji nas moralno, novčano ili na terenu pomažu.

Radni tim
Humanitarna Organizacija Kozarac

Slicne teme...