Finansijski izvještaj za februar 2022

Stanje 28.02.2022

Cijenjeni donatori i posjetioci,

izvještaj za mjesec februar 2022-e godine nalazi se ispod i sadrži ovaj put 46 stranice. Dokument sadrži pregled i stanje na računima, pregled u šta smo utrošili 4.197,41 KM, stanja na ziro racunima, paypalu i u kasi te sve račune i potvrde da je pomoć dostavljena i primljenja.

Februar2022SVE_saPregledom

Dodatna pomoć

Uz redovnu pomoć pomogli smo dvije porodice koje su zatražile pomoć zbog situacije i bolesti koje su ih snašle.

Školske torbe

U Švajcarske su nam komšije Mirzet i Julia Arifagić donirali 10 školskih torbi za manju djecu. Od 10 torbi već su 4 podijeljene. Kada se sve torbe podijele objavićemo sve formulare koje su roditelji potpisali prilikom preuzimanja torbi. Korisitimo priliku da se zahvalimo Arifagićima na ovako lijepom poklonu za mališane.

Rolatori

Isto tako smo dobili 2 rolatora za starije osobe od Amele Kapetanović-Omerović tj. od njene kćerke. Njima smo posebno zahvalni jer ovo nije prvi put da Kapetanovići podržavaju svoje komšije i nude im besplatno namještaj, rolatore, kimona. Jedan od rolatora je proslijedjen dalje a jedan još imamo i čekamo da se neko javi. O preostalom rolatoru i školskim torbama ćemo uskoro preko facebook-a ponovo objaviti stanje da bi se podijelilo. Odlučili smo se za objave preko facebook-a kada dobijemo neku materijalnu pomoc, čisto iz razloga da nebi neko došao na ideju da kaže da dijelimo “nekom svome”.

Pomoć za uposlene doma zdravlja

Eso i Armina Dautović su nam takodje donijeli opremu za usposlene doma zdravlja koju su lično predali. Porodica Dautović vec drugi put podrzžva dom zdravlja i donosi opremu iz Austrije. Njima i njihovoj familiji koja je učestvovala u akciji se zahvaljujemo na podršci i pomoći.

Stanje i planovi

Na kraju mjeseca februara brojali smo 525 donatora/člana. Posebno nas raduje da smo u najkraćem mjesecu u godini dobili 25 novih članova.

U toku su još neke pripreme i projekti vezani za sport, edukaciju, spomen obilježje i neke inicijative ali ćemo o tome izvještavati kad stvari budu konkretnije isplanirane.

Na pruženoj podršci, povjerenju i razumijevanju zahvaljujemo se svim koordinatorima ove organizacije u cijelom svijetu. Posebna zahvala ide našim novim i starim donatorima koji je iz dana u dan sve više i više.

Radni tim
Humanitarna Organizacija Kozarac

Print this entry

Slicne teme...