Finansijski izvještaj za april 2022.

Dragi naši članovi, cijenjeni donatori, komšije i prijatelji,

još jedan mjesec je protekao i dužni smo Vas informisati o zbivanjima i finansijama vezanim za mjesec april 2022.

Razvoj broja donatora

Naša humanitarna organizacija Kozarac je ojačala za 17 novih donatora. Na kraju aprila ukupan broj članova/donatora glasi 562.

Zahvaljujući donacijama od novih i već možemo reći “višegodišnjih” donatora, finansijsko stanje u humanitarnoj organizaciji se nakon utrošenih skoro 15.000KM ublažilo samo za oko 600,00KM u poredjenju sa martom.

Taj pozitivni trend je zasluga mjeseca Ramazan-a jer po visini uplata pojedinaca, mozemo zaključiti da su neki donatori iskorisitili priliku da preko naše organizacije obraduju nekoga u toku Ramazana.

Šta smo uradili u aprilu?

1.) Najvažnija stvar je da smo svi zajedno kao dobre komšije i u najkraćem roku informisali ljude i skupili novac za liječenje male Azre. Smatramo da smo mi, kao radni tim svojom odlukom da namirimo sva sredstva za Azru, postakli mnoge da se uključe u akciju, tako da nije bilo potrebno da mi manje važne stvari odgadjamo.
Vašu podršku i vrlo brzu reakciju sa svih strana, shvatili smo kao kompliment za naše odluke, planove i dosadašnji rad. Na tome smo Vam vrlo zahvalni.

2.) Osim redovnih paketa, iskoristili smo priliku da svaku molbu za pomoć ispostujemo. Tako smo dijelili dodatne ramazanske pakete sa hranom, rasadom, placali dugove struje i slicno ali osobama koje su trazile pomoc ili koje povremeno obidjemo. Te stvari smo u toku ramazana gledali da obavimo petkom.

3.) Takodje smo opet platili sportsku dvoranu za sekciju karate-a i djelimicno troškove školskog bus-a. Školski bus plaćati ćemo do ljetnog raspusta. Roditelji su se pobrinuli da troškove autobusa za slijedeću godinu preuzme grad Prijedor.

4.) FK Mrakovica nam je poslala pismenu molbu da im pomognemo oko obnavljanja svlačionice, WC-a, itd. Materijal smo im nabavili kod Necke u Mixx-u, da bi se to moglo završiti.

5.) 18 džemata su dobili ramazansku hediju od po 100,00KM za elektricnu energiju i preko IZ Kozarac uplaćeno je pojedinačno u elektro-distribiciji.

IZ Kozarac nam je dostavila svaku uplatnicu kao dokaz uplate i nalazi se u našoj arhivi.

Planovi za maj 2022

1.) Bunar Huskicima
2.) Materijal kupatilo za porodicu Mujkanović
3.) Materijal za renoviranje Jaskicima
4.) Puhac za vatrogasce
5.) Trimer
6.) Baneri za dan obiljezavanja “Bijelih traka”
7.) Dostaviti redovnu pomoc
8.) Reagovati na dodatne spontane molbe za pomoc
Predvidjena sredstva za maj oko 15.000KM.

Kompletan izvještaj – 76 stranica – svi dokumenti ispod

Obracun_04-2022-komprimiert

I dalje nam cilj ostaje isti, primarno podržati sve ljude koji žele da rade i da od svog rada žive ili da pokrenu nešto.

Pomoći svoje komšije, svoje mjesto da nam svima bude još ljepše.

Radni tim se zahvaljuje svim ljudima koji nas moralno, novčano ili na bilo koji nacin savjetuju ili pomažu.

Radni tim
Humanitarna Organizacija Kozarac

Print this entry

Slicne teme...