Finansijski izvještaj za maj 2022

HO Kozarac

Poštovani donatori, članovi i pratioci,

u naš Kozarac smo u mjesecu maju poslali 15.154,14 KM. Od tog iznosa plaćeni su planirani projekti, kao što je kopanje bunara i prateća tehnika porodici Huskić u Kamičanima, dostavljen je građevinski materijal za porodicu Jaskić da bi mogli opremiti prostorije za svoju djecu.

Takođe smo izdvojili sredstva za obnovu banera/transparenata koji služe za obilježavanje Dana bijelih traka. AustroNet ih je proizveo i predali smo ih udruženju Prijedorčanki – Izvor.

Te tri gore navedene tačke koštale su nas oko 10.000KM a ostatak je utrošen u redovnu namjensku pomoć, školski-bus, salu za karate, sadnice za dvije porodice i jedan trimer.

Sve donacije u gotovini iz aprila, tačnije 870KM su 13.5.22 zamjenjene u EUR-e i u maju uplaćene na žiro račun u Austriji.

Naše prvo humanitarno druženje

Kao što smo najavljivali, održalo se druženje Kozarčana i prijatelja u Austriji koje smo uspijeli organizovati. Iako je odaziv bio ispod očekivajućeg i kapacitet sale bio mnogo veći, mi kao radni tim smo zadovoljni.

Nažalost je 28.5.22 pao u na praznike, tako da su mnogi iskoristili šansu i otišli svojim kućama a i korona je odradila svoje i utjecala na ponašanje ljudi.

Želimo se zahvaliti svima koji su došli da se vidimo i družimo a posebno onima koji su taj dan radili za nas. Rezultat i obračun tog dešavanja ćemo uskoro objaviti jer nam još nisu svi računi dostavljeni a i kolege iz radnog tima su djelimično odputovale.

Kompletan izvještaj – 61 stranica – svi dokumenti ispod

Obracun052022-Komplet-kompr

Planovi za juni

  1. Platiti naručeni puhač za Vatrogasno Kozarac, još nije stigao
  2. Ukoliko se završi kupatilo za porodicu Mujkanović platiti materijal, radovi još u toku i očekujemo račun
  3. Dostaviti redovnu pomoć
  4. Nabaviti piliće za uzgoj
  5. Uz sredstva sa druženja namirićemo sredstva da bi sa 10.000KM pomogli u izgradnji Stadiona FK Bratstva, tačnije materijal za drenažu. Smatramo da taj stadion služi nama svima a ne samo sportu. Između ostalog, na tom mjestu poslijednji put ispraćamo svoje šehide
    Pogledajte ispod video obraćanje ispred FK Bratstva Kozarac
  6. Reagovati na spontane potražnje
  7. Nabavka jednog trimera

Video obraćanje ispred FK Bratstva Kozarac

Planovi u pripremi

Buđenje svijesti da kupujemo domaće i zdravo kod svojih komšija biće nam cilj tokom ljetnih mjeseci. Takođe i promociju njihovih proizvoda podržaćemo koliko nam to bude moguće.

Nastojaćemo da do kraja godine nastavimo sa aktivnostima u sličnom pravcu, kako bi pomogli komšijama i svom rodnom mjestu tj. uradili nešto za sebe.

Vatrogasno društvo Kozarac

U dogovoru sa Vatrogasnim društvom Kozarac planiramo sufinancirati opremanje prostorija Vatrogasnog doma. Potrudićemo se da zajedno aktiviramo sve Kozarčane u svijetu i da im skrenemo pažnju na važnost i ulogu vatrogasaca u Kozarcu.

Ljudi koji podržavaju i prate rad naše organizacije su dokazali u slučaju Amir Deumić i male Azre, da zajedno možemo postići i više od očekivanog. Nadamo se takvoj ozbiljnosti i reakciji za naše “VATRENE”.

U razmatranju je jesensko druženje u većem obimu a sva prikupljena sredstva bi išla za zaslužne Vatrogasce. Mi to možemo, mi to hoćemo i mi ćemo to uspijeti.

Vatrogasci KOzarac
HO Kozarac Vatrogasci

Razvoj u organizaciji

Sve ovo dosad odrađeno i gore navedeno nebi bilo moguće bez nas 574 donatora. 12 novih donatora nam se priključilo u maju. Zdrav rast bi se to moglo nazvati jer nam se svaki treći dan jedan dobar insan priključi.

Moramo napomenuti da je Humanitarna organizacija Kozarac u maju prešla magični iznos od 100.000€ prikupljenih donacija od dana svog postojanja.

Mali izvod sa banke 27.05.2022
Gutschriften 100.801,50 EUR
Lastschriften -93.982,87 EUR
Kontostand per 27.05.2022 11:22 6.818,63 EUR

Kao što pratimo razvoj novih donatora, tako pratimo i prihod sredstava i poredimo svaki mjesec sa mjesecom u prošloj godini. Stoga skrećemo pažnju svima koji su smetnuli a htjeli su uplatiti svoju donaciju za 2022-u, da provjere svoju zadnju uplatu na linku ispod.

Lista svih donatora po abecedi – stisni ovdje

Razvoj broja donatora

Bez da ikog izdvajamo, zahvaljujemo se neizmjerno svima od srca.
Radni tim

Print this entry

Slicne teme...