Osvrt na akcije u 1. tromjesečju 2024

Dragi članovi Humanitarne organizacije Kozarac,

Želimo podijeliti osvrt na akcije koje smo zajedno proveli u 2024. godini. Kao i dosad, naša djelovanja obuhvaćaju različita polja, a sve s ciljem da udovoljimo zahtjevima s terena i unaprijedimo naše rodno mjesto.

  1. Redovna pomoć za 20 porodica: Naša prva i najvažnija obaveza je pomoć za 20 porodica. To uključuje prehrambene pakete, kupovinu lijekova i plaćanje računa za struju. Ovo je srž našeg humanitarnog rada i ponosni smo što možemo pomoći onima kojima je to potrebno. Redovno potpomažemo 2 uspiješne studentice plaćanjem troškova stanovanja, hrane, karte prevoza.
  2. Uređenje školskih prostora: Učenici su naša budućnost, stoga smo se posvetili uređenju kabineta za vjeronauku i informatiku u školi u Trnopolju. Želimo im osigurati što bolje uvjete za obrazovanje.
  3. Igralište u Kozarcu: Djeca su naša radost i nada. Uredili smo teren na dječjem igralištu kako bi se naši najmlađi osjećali sigurno i sretno i uskoro će biti bogatije za jednu piramidu.
  4. Uređenje terena oko srca: Pozdrav iz Kozarca! Brinemo o estetici i okolišu našeg mjesta. Uređujemo teren oko srca kako bi naša zajednica bila još ljepša.
  5. Podjela sjemena: Potpora poljoprivrednicima je važna. Podijelili smo sjeme krompira i povrtlarskih kultura kako bismo očuvali tradiciju i potaknuli lokalnu proizvodnju hrane.
  6. Dodatna pomoć za komšije u potrebi: Nismo zaboravili naše komšije koji su u težoj materijalnoj situaciji. Dodatni prehrambeni paketi su im od velike pomoći.
  7. Bajramske hedije za starije komšije: Poštovanje prema starijim generacijama je naša obaveza. Bajramske hedije su mali znak pažnje koji znači mnogo.
  8. Kupovina plastenika: Investirali smo u plastenik za jednu porodicu. Ovo će im omogućiti bolju poljoprivrednu proizvodnju. Isporuka bi trebala biti u maju.
  9. Pomoć u izgradnji pomoćnog objekta (štale): Mladom komšiji koji živi sam sa majkom i koji želi da se bavi stočarstvom pružićemo finansijku podršku pri izgradnji. Njegova volja i trud nas inspiriraju pa Vas pozivamo da direktno podržite akciju izgradnje štale koju je pokrenuo naš komšija Osman Džonlagić za Mandžukića Sulju.
  10. Kosilica za fudbalski teren
U fazi smo nabavke koslice za OFK Mrakovicu a radi se o istoj kao što smo zajedno nabavili za FK Bratstvo Kozarac.
  11. Cilj za budućnost: Želimo da Kozarac postane jedno od najuređenijih mjesta. Zajedno možemo ostvariti ovu viziju. Pred nama su jos mnoge stvari koje želimo nabaviti a to su klupe i kante za smeće, podržati naše vatrogasce. Nastojaćemo da podržimo sve one koji žele raditi, nešto stvoriti, ostati da žive u Kozarcu.

Velika hvala svim članovima na njihovom doprinosu. Bez vaše podrške, ovo ne bi bilo moguće. Pozivam i druge da nam se pridruže. Samo zajedno možemo postići velike stvari! 🌟

Print this entry

Slicne teme...