Važne informacije

HO Kozarac

Kozarčani i Kozarčanke, obavještavamo vas da je pored bankovnog računa Humanitarne Organizacije Kozarac, aktiviran Paypal-konto i Web stranica www.ho-kozarac.org, na kojoj su prikazani svi podatci H.O. Kozarac, o načinu rada i djelovanja kao i svim načinima uplata.

BANKOVNI PODACI

Primalac:HUMANITÄRE ORGANISATION KOZARAC
Naziv banke:Raiffeisen Bank Region Vöcklabruck
IBAN:AT92 3471 0000 0216 4176
BIC:RZOOAT2L710


Broj i iznos uplata unutar EU (EWR) zemalja su neograničeni i bez ikakvih dodatnih troškova. Prilikom uplaćivanja izvan EU (EWR) zemalja, molimo vas da uzmete u obzir troškove koje naplaćuje naša banka za ulaz novca i svakako troškove vaših banaka.

PAYPAL
Email: paypal@ho-kozarac.org
Link: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=MWBRC2DDZY2E2

Plaćanje putem PAYPAL-a preporučujemo samo izvan EU zemalja zbog dodatnih troškova.

Web stranica će biti mjesto gdje će biti obavještavano o provođenju akcija, prijedlozi o daljim akcijama koje će se odlukom većine svih naših članova provoditi, mjesto gdje će krajem svakog mjeseca biti postavljen detaljan financijski izvještaj o stanju računa kao što su uplate, izlaz novca te o svim uplatiocima.

Naša Web stranica će biti ogledalo svima nama gdje ćemo moći vidjeti koliko smo spremni nastupiti svi zajedno. Radni Tim H.O. Kozarac trenutno radi uz pomoć naših Kozarčana na prikupljanju i obradi podataka o našim sugrađanima kojim bi trebala pomoć, svakako ako oni to žele.

Još jednom napominjemo cilj je dugoročno rješiti ili bar ublažiti probleme ljudi koji su u teškim situacijama, ne samo novčano ili materijalno ali im pomoći da žive od svog rada. Sa ovim posljednjim korakom formiranja H.O. Kozarac, mi Kozarčani smo prvi put dobili Humanitarnu Organizaciju koja ima veličinu i prava djelovanja najvećih svjetskih Humanitarnih Organizacija.

Registrovana je i priznata od organa vlasti zemlje Austrije, kojima se duboko i iskreno zahvaljujemo. Humanitarna Organizacija Kozarac ima pravo djelovanja na svim poljima Humanitarnog rada, bez finacijskih ograničenja. Također se ovom prilikom zahvaljujemo našim Kozarčanima, koji su nakon par sati aktiviranja bankovnog računa odmah uplatili donacije za 2020.-u godinu, a neki čak i za 2021.-u godinu.

Ovo je veliki znak da je ideja, trud i rad prepoznat i da ima nade da ćemo uspjeti ostvariti ovaj veliki projekat za dobrobit našeg Kozarca na svim poljima. Uspjeh svakako ovisi ne samo o dobroj volji nego i financijama.

Radni Tim vas ovim putem poziva da budete dio, možemo sa pravom nazvati istorijskog projekta. Opravdajmo dobiveno povjerenje i dozvolu za rad, pomozimo da naš Kozarac opstane, izgradimo ga ljepšim i boljim, a samim tim ćemo najviše pomoći sebi samima.

Ne želimo da se izgubimo u ovom tuđem svjetu, da ne izgubimo svoj identitet i ljubav prema našem rodnom gradu.

Budimo humani.
Srdačno vas pozdravlja, Vaš Radni Tim – H.O. Kozarac

Originalno pismo u PDF-Formatu mozete naci OVDJE

Print this entry

Slicne teme...