Kako dalje?!?

HO Kozarac

Cijenjeni donatori i pratioci našeg rada,

u pripremi je naša prva zajednička akcija u kojoj se već prikupljaju i obadjuju podaci osoba koje se nalaze u lošoj i ugrozenoj socijalnoj i društvenoj situaciji.


Prvi oblik pomoći je, da se osobama koja nemaju nikakva ili minimalna finansijska i životna sredstva dostavi novčana ili materijalna pomoć od strane HO Kozarac u ime svih donatora.

Drugi oblik pomoći je, da se osobama koje se takodje nalaze u teškoj životnoj situaciji a sposobni su za rad i izrazili su želju za radom, potpomogne na slijedeće načine:

  • edukacija u obliku kurseva
  • preporuka za radno mjesto i pomoć pri traženju istog
  • materijalna pomoć u repro-materijalu, alatu (sjeme, plastenik)
  • pomoć pri plasiranju proizvoda na tržiste kroz marketing i otkup u npr. javne kuhinje
  • slično/ostalo

Realizacija naših ideja ovisi o troškovima koje pokušavamo iskalkulisati a naravno i o visini donacija koje budemo ubuduće imali na raspolaganju.

Na osnovu dosadašnjih donacija nemoguce je napraviti tačan prosjek ali po našem proračunu momentalno smo u mogućnosti da otprilike narednih 12 mjeseci potpomažemo redovno mjesečno ukupno sa 300,00 €.

Iz ovoga proizilazi da je su naša sredstva manje nego dovoljna za gore navedene ideje i potrebe.

U 2021 nadamo se još većoj podršci te većem broju donatora, kako bi gore navedene ideje mogli zajednički dovesti do uspijeha.

Donacije iz 2020 ce biti iskoristene u najpotrebnije i hitne donacije ili slučajeve gdje nam humanost ne dozvoljava da čekamo. O trošenju istih ćemo Vas detaljno informisati.

Ujedno se zahvaljujemo od srca na svim dosadašnjim i buducim nesebicnim donacijama.

Vas Radni Tim
H.O. Kozarac

Slicne teme...