Podrška bolesnom i prevarenom Amiru Deumić-u

Amir Deumic Kozarac

Pri osnivanju ove humanitarne organizacije, jedna od ključnih ideja je bila da se od donatora ne traži po principu “daj za ovo daj za ono”, nego da se djeluje u velikom broju sa malim iznosima u interesu najugroženijih i na projektima od kojih će svi Kozarčani profitirati.

Ali ima ono osim…

Osim u hitnim slučajevima gdje se radi o ljudskim životima i slične dramatične stvari.

Za one koji su neupoznati, naš komšija Amir Deumić treba transplantaciju bubrega. Donator bubrega je njegova supruga. Troškovi operacija koštaju 38.555,65€ i trebaju se obaviti u Francuskoj. Amir je prevaren jer je iskupljen novac preko Otvorene Mreže iz Sarajeva – poznata kao afera Almira Ćehajića Batka – nestao a Almir završio u zatvoru. Mnogo o tome mozete naći putem googla, izdvajamo jedan sličan : Porodica Salkić ogorčena na Batka: “Naši životi su ugroženi, on je uzeo naših 80.000 KM i sada kaže „para nema“. | Portal 072info

Amirov zahtjev/molbu za pomoć preko Humanitarne Organizacije Kozarac možete pronaći i pročitati ovdje:

Humanitarna Organizacija Kozarac apeluje na sve ljude dobre volje, da ukoliko to žele pomognu Amir-u da bi se operacija mogla izvesti u decembru. Objavljujemo Vam žiro račun Amira Deumića na koji možete uplatiti.

U dogovoru sa Amirom Humanitarna Organizacija Kozarac, Vaše uplate možete za slučaj Deumić uplatiti i na račun HO Kozarac ali izričito sa tom namjenom ili dopisom da je za tu svrhu, kako bi mi taj novac mogli proslijediti i odvojiti od redovnih donacija ne vezanih za ovu akciju.

Za uplate mozete korisititi iskljucivo PayPal i naš ziro racun u Austriji.
Ukoliko to zelite uraditi u Kozarcu, molimo Vas da to uradite u banci na Amirov ziro racun. Nasa Paypal-Email je paypal@ho-kozarac.org a IBAN je AT92 3471 0000 0216 4176.

Sve informacije u nacinu uplata slijede na linku ispod:
Kako donirati – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)

Humanitarna Organizacija Kozarac učestvuje sa 2.000,00KM iz crnog budzeta – kako ga mi nazivamo.

Amir nam je obećao redovne izvještaje sa banke dostaviti, kako bi javno izvještavali koliko novca je skupljeno i koliko nedostaje.

Akcija traje dok ne skupimo novac za komšiju.
Radni tim

UPDATED*****
Akcije je završena a izvještaj mozete vidjeti ovdje:

Uplate za Amira Deumića – Humanitarna Organizacija Kozarac (ho-kozarac.org)

Print this entry

Slicne teme...