Interaktivna mapa/karta Kozarca

Interaktivna Karta Kozarca

Dragi Kozarčani i Kozarčanke,

svejedno da li si rodjen ili živiš u Kozaruši 1,2,3 ili Jakupovićima, Trnopolju ili Brdjanima ili pak u Ćaršiji ili bilo gdje drugo da ne nabrajamo sad sva naselja, mi te smatramo Kozarčanom ili Kozarčankom.

Zato se obraćamo Vama „Kozarčanima i Kozarčankama“ tj. svima koji se tako osjećaju i nazivaju, nevažno borave li oni u rodnom mjestu ili negdje u svijetu.

Već smo napominjali da se na terenu Kozarca prikupljaju informacije o osobama koje bi trebale našu zajedničku pomoć. Dosad na listi imamo 47 evidentirana slučaja pojedinaca ili čitavih porodica koje žive u socijalno ili materijalno lošim uvjetima.

Od tih 47 slučajeva, samo 13 po aktuelnoj evidenciji su u jako lošoj situaciji. Tih 13 pogodjenih se sastoji od ukupno 34 osobe, pojedinci i svi članovi porodica su uračunati.

Sad da nebi mislili da te “naše komšije”, kako ih mi nazivamo, žive samo u čaršiji pripremili smo Vam mali pregled stanja na terenu i to želimo podijeliti sa Vama.

Brdjani3
Garibi1
Hadžići1
Hodžići3
Jakupovići1
Kalata1
Kamičani1
Kararići4
Kenjari4
Kozarac4
Kozaruša5
Matrići2
Sivci5
Suhi Brod1
Sušići3
Trnjani4
Trnopolje4
Ukupno47

Kreirali smo interaktivnu i informativni mapu Kozarca na kojoj smo u gore navedenim naseljima, ucrtali po jednu crvenu i zelenu informativnu tačku sa malo detaljnijim informacijama o navedenim slučajevima. Na taj način Vam želimo prikazati naša saznanja sa terena te da bi Vam pomogli da saznate i dobijete bar grubi pregled stanja. Ucrtane tačke smo postavili na javnim mjestima kao što su ceste i ne obiljezavaju nečije kuće a kamoli kuće onih kojima je potrebna pomoć.

Crvene tačke – prikazuju tih 13 jako teških životnih situacija

Zelene tačke će poslije podijele prvih trajnih donacija prikazivati broj slučajeva koji će redovno dobiti naše zajedničke donacije preko HO Kozarac.

Tu kartu mozete pronaći ovdje:

Karta Kozarac Humanitarne Organizacije Kozarac

Vaš Radni Tim

HO Kozarac

Slicne teme...